Sorter strenge alfabetisk i Word

At arbejde med tekst i Word forudsætter, ud over dets input, også formatering. Dette betyder, ud over felter, intervaller og i princippet layoutet på arket er opdelt i afsnit, indsættelse af billeder og tabeller. Også i tekstbehandleren er der en kategori af lister. De kan markeres og nummereres, og brugeren behøver ikke at indsætte ikoner eller tal selv, men i stedet vil systemet gøre det. Når behovet er opstået i denne form for organisation, skal du klikke på den relevante knap i indstillingsbåndet. Og følgende ord, som vil blive udskrevet, bliver det første element i listen.

Ofte er der behov for at opbygge alle data i alfabetisk rækkefølge.

Du kan også gøre det til en eksisterende tekst ved at vælge den og klikke på det samme ikon. Fragmentet vil være det første element, og brugeren vil på de rigtige steder ved at klikke på linjeskiftet (Enter) gøre den nye linje næste i listen. Menuen giver dig mulighed for at tilpasse selve opgørelsesformularen, ændre tegnene i begyndelsen af ​​en linje, administrere nestingsniveauer, indrykk og bindestreger.

Yderligere opgave

En sådan fleksibilitet i opsætningen af ​​noteringen fjerner imidlertid ikke alle problemerne. For eksempel skal du ganske ofte ændre en eksisterende liste og arrangere dens elementer i alfabetisk rækkefølge. Ord har i sin arsenal af funktionen "Cut" og "Paste", og til en tid var dette den måde at handle på. Men i et stykke tid er situationen ændret, og tekst sorteringsfunktioner er optrådt i programmet. For at løse problemet, hvordan du ordner teksten i alfabetisk rækkefølge i Word, skal du bruge den. Algoritmen for denne funktion er selvfølgelig nøjagtig den samme som hvis du gjorde alt for hånd, forskellen er, at Word vil gøre det uforligneligt hurtigere og implicit, det vil sige, du vil ikke se, hvordan det bevæger linjerne. Det ser ud til dig som om varerne straks blev arrangeret i alfabetisk rækkefølge.

For at gøre dette skal du fremhæve den ønskede tekst. Bemærk at listen skal være enkeltniveauet, ellers vil sorteringen ikke forekomme. Nu i "Afsnit" -gruppen af ​​Indstillingsbåndet øverst på skærmen, klik på "Sorter" -knappen. Der vises en dialogboks, hvor du kan vælge sorteringsindstillingerne. Som standard bygger det bare elementerne alfabetisk, så du behøver kun at vælge en genstand ("Tekst") og en retning. Du kan sortere i stigende og faldende rækkefølge, det vil sige, du kan line up både i direkte og i omvendt alfabetisk rækkefølge.

Bemærk, at sorteringen af ​​strenge alfabetisk i Word ikke er dynamisk. Det vil sige, efter at du har sorteret elementerne, bliver ikke nye automatisk placeret i de forventede positioner, de vil blive tilføjet til hvor markøren er. Hvis du vil bygge dem igen, skal du gentage ovenstående procedure. Dette gør det muligt at stadig lave den sorterede liste på flere niveauer, men du skal gøre noget med dine hænder. Først skal du fjerne de indlejrede tal og afsnit fra teksten ved at kopiere dem til et andet sted, og derefter indsætte dem tilbage. Dette er selvfølgelig ikke så praktisk som automatisk sortering, men det er en rimelig pris for, at dokumentets struktur ikke lider.

konklusion

Som du kan se, er byggelinjer i alfabetisk rækkefølge i Word virkelig nem takket være den indbyggede funktion. Det er fleksibelt og tilpasses, og det eneste, som det ikke kan som standard, er at sortere lister på flere niveauer. Derfor bliver brugeren nødt til at gøre det manuelt.