Ubiquiti Nanostation M5 anmeldelse og opsætning

Overvej i dag, at Nanostation M5 er adgangspunktet fra Ubiquiti på 5 GHz. Adgangspunktet bruges til både ekstern og intern brug. Kassen er standard hvid, der er et holografisk tegn med firmaets logo. Kassen på begge sider viser bagsiden og forsiden af ​​enheden.

Oversigt og konfiguration af adgangspunktet Ubiquiti Nanostation M5.

Pakken indeholder en brochure på engelsk om hurtig installation af enheden, adgangspunktet i selve filmen, en POE-strømforsyning på 24 V, 0, 5 A og en kobler. Lad os overveje de tekniske egenskaber ved enheden mere detaljeret.

Tekniske egenskaber ved Ubiquiti Nanostation M5

En lille prik med en blank finish, varmebestandig, beskyttet mod fugtkroppen. Enheden kan installeres både indendørs og udendørs. Den indbyggede 12 dB antenne med dobbelt polarisering og MIMO 2T2R-teknologi gør det muligt at sende eller modtage et signal i en afstand på 13 km direkte synlighed og sikre gennemstrømning op til 50 Mb / s. ESD- og EMP-teknologier beskytter udstyr mod de fleste radio- og kabelforstyrrelser. Adgangspunktet er drevet af POE 24 V, 0, 5 A, som nævnt ovenfor. Drift 220 V er ikke nødvendig, enheden drives via et snoet par. Enheden indeholder et system med ekstern hardwaretilpasning via en særlig POE-adapter; den købes separat for 24 V, 1 A, hvis det er nødvendigt. Managed point er et simpelt funktionelt operativsystem Air OS version 5.0.

Enheden er baseret på Atheros MIPS 24KC processor med en clockfrekvens på 400 MHz. Den har en indbygget RAM-hukommelse på 32 MB og 8 MB flashhukommelse. LAN-stik 100 MB / s RG45. Det anbefales at købe lynbeskyttelse for at undgå udbrænding af porten og processoren. Desuden er skader fra tordenvejr ikke en garanti sag. Ubiquiti Nanostation M5 opererer i 802.11an standarden ved hjælp af airMAX teknologi. AirMAX kan slukkes, så kan alle enheder, der kører ved 150 MB / s, forbinde til punktet. Enhedens transmittereffekt er 23 dBm, hvilket er ca. 200 mV. Driftsfrekvensen er 5-5, 9 GHz. Det er muligt at bemærke dobbeltpolarisation: i vandret polarisering er åbningsvinklen 45 °, i lodret - 45 °. For at komme ind på kontrolpanelet på adgangspunktet skal du indtaste IP'en i browserens adresse: 192.168.1.20. Login: ubnt, password: ubnt. Ubiquiti Nanostation M5 er fremragende til modtagelse og transmission af Wi-Fi-signal over lange afstande ved temperaturer fra -30 ° til + 80 ° og fugtighed på 95%. Det kan bruges til at opbygge en punkt-til-punkt-forbindelse eller som en CPE-klientenhed. Prisen afhænger i vid udstrækning af sælgerens garantiforpligtelser.

justering

Vi tilslutter adgangspunktet til POE-adapteren og til computeren via LAN-porten. Så går vi ind i netværksadapterindstillingerne, og i hovedporten skriver vi IP-adressen på adgangspunktet (den er skrevet på boksen). Åbn browseren og indtast IP-adressen til adgangspunktet i adresselinjen. For at alle frekvenser skal være åbne, skal du vælge tilstanden Compliance Test test. Indtast brugernavn og adgangskode, standard: ubnt og ubnt. Gå til fanen Trådløs og indstil adgangspunktet i indstillingerne. I SSID-feltet kan vi ændre navnet på Wi-Fi-netværket. Hvis vi ikke ønsker at distribuere Wai-Fay til nogen, så vælger vi i beskyttelsesfeltet den type beskyttelse og indstiller adgangskoden lidt lavere. Vi trykker på knappen Skift.

På fanen Netværk kan vi konfigurere en statisk eller dynamisk IP-adresse. Der er også en router-tilstand. I Avanceret kan vi justere den nøjagtige afstand mellem adgangspunkter. I Service kan vi ændre porte og også konfigurere DDNS til fjernforbindelse til Ubiquiti Nanostation M5. Bekræft alle indstillingerne med knappen Anvend og vent indtil punktet genstarter.

Vi fortsætter til konfigurationen af ​​det andet adgangspunkt, som vil blive brugt som Station. Inden du går ind i adminpanelpanelet, forbliver alle indstillinger uændrede, og overensstemmelsestesten står stadig som et land. Hvis før du ændrer login og adgangskode, skal du indtaste de nye værdier i formularen. Vi er inde, gå til fanen Trådløs og ved siden af ​​SSID-feltet klik på knappen Vælg. Her skal vi vælge det netværk, vi netop har oprettet. Brug knappen Scan til at opdatere siden, nye netværk vil tage tid til at blive vist i søgningen. Indtast adgangskoden fra netværket for at oprette forbindelse til den. Vi trykker på knappen Skift.

På fanen Netværk skal du ændre IP-adressen, så adgangspunkterne ikke er i konflikt med hinanden. Klik på knappen Skift og anvend.

I hovedfanen kan vi se, hvor ofte og hvorvidt adgangspunktet fungerer, og den omtrentlige afstand er også angivet. Der kan du spore signalniveauet.

konklusion

Generelt er Ubiquiti Nanostation M5 konfigureret på samme måde som sin yngre bror, M2-versionen. Forskellene i enhederne slutter med strømegenskaberne. Hele linjen Nanostation har vist sig at være meget god; brugerne har normalt ingen problemer, når de arbejder med disse enheder. Brug, fordelene ved at tilpasse produkter fra Ubiquiti er et snap.

Hvis du har spørgsmål eller forslag - skriv i kommentarerne.