Hvilken touchpad er installeret på den bærbare computer

Tjek hvad touchpad på en bærbar computer, før eller senere kan alle have brug for. Der kan være mange grunde: geninstallere operativsystemet, fløj chauffører, forskellige mekaniske fejl. For det meste opstår der interesse for denne enhed i tilfælde af funktionsfejl. Selvfølgelig kan touchpad nemt erstattes med en mus, men flere og flere brugere sætter pris på brugervenligheden. især i transport eller i begrænsede rumforhold.

Om nødvendigt kan du finde ud af touchpad-modellen uden at adskille den bærbare computer.

Jeg må sige, at udtrykket "touchpad" er patenteret og ejes af Synaptics. Det er den største producent i verden. Dens produkter er placeret i næsten alle bærbare modeller, bl.a. som Asus. Følgende kan kaldes Alps Electric. De udgav deres paneler under navnene GlidePoint, GlidePad, StickPointer. Men som "kopimaskinen" satte pegefeltet pålideligt i menneskers sind som navnet på enheden.

Vi ser på din touchpad

Så hvad er din? For at besvare dette spørgsmål skal du udføre en række enkle trin. Der er flere forskelle mellem visning i Windows XP og 7 med senere versioner af Windows 8 og 10. I Windows 7 og XP kan du finde ud af, hvilken touchpad der er på en bærbar computer ved at gå gennem menuen Start i Kontrolpanel.

  • Fra kontrolpanelet skal du vælge fanen System.

  • Vælg derefter en tjeneste kaldet Enhedshåndtering. Bemærk venligst, at vinduet i den syvende version af Windows er til venstre.
  • Derefter skal du søge efter og åbne fanen Mus og andre pegeenheder. Du vil se modelnavnet, det vil også være navnet på producenten og det portnummer, som din touchpad er tilsluttet.
  • Flere detaljerede oplysninger kan fås ved at højreklikke på navnet på knappen og vælge knappen Egenskaber i det åbnede vindue.

  • Derefter skal du vælge Detaljer-tjenesten, et nyt vindue vises på displayet, hvor du også finder fanen Egenskaber.
  • Der finder vi det personlige nummer på berøringspanelet, som du kan køre til pcidatabase.com og læse de nødvendige oplysninger.

I 8 og 10 versioner af Windows kan du finde ud af modellen af ​​touchpad på en bærbar pc som denne:

  • For at starte, klik på det ekstreme, nederste, venstre vindue med højre knap. Hvor i tidligere versioner var startmenuen placeret.
  • I det nye vindue skal du vælge fanen Enhedshåndtering, den er den sjette fra toppen. Dette er en liste over arbejdsenheder på din computer.
  • Klik på Mus og pegeenheder i fanen, vælg derefter den ønskede, og klik på den for at få flere oplysninger.
VIGTIGT. Det anbefales at installere drivere på berøringspaneler, med dem installerer du desuden specielle knapper. Det vil fungere uden yderligere handlinger, men funktionaliteten bliver mindre. Hvis du ikke kan bestemme model af touchpad, skal du sætte alt i træk. Dem du har brug for vil blive installeret, resten vil give en fejl. Rådgivning, selvfølgelig, for ekstreme tilfælde, men stadig.

Aktivér touchpad i BIOS

Normalt forekommer behovet for at tjekke ind i BIOS, når det er nødvendigt, og det virker ikke. Dette er ikke den mest almindelige årsag blandt fejlfunktionerne, men efter tænding af tastaturet og udelukkelse af mekanisk fejl, skal du også tjekke det. Deaktivering af BIOS kan ikke ske i sig selv, for eksempel kan der foretages ændringer, når du geninstallerer operativsystemet.

For at kontrollere touchpad i BIOS, skal du gå der. Dette sker, når du starter Windows, ved at trykke på en bestemt knap. Det kan være anderledes på forskellige modeller af bærbare computere, men oftest er det del (slet). Det afhænger af producenten af ​​BIOS, kan også bruges Esc og et sæt nøgler F1 - F12.

Oplysninger kan læses på skærmen i øjeblikket, hvor der tændes, hvor du også kan læse oplysninger om, hvornår du skal begynde at klemme knappen. Hvis du klikker før systemet ikke fungerer. Når du starter BIOS, vises en blå skærm med tabellerne. Musen virker ikke i BIOS, så alle handlinger skal udføres på tastaturet.

I tabellerne skal du finde "Internal Pointing Device" - dette er det punkt, der er ansvarligt for at forbinde det indbyggede udstyr. Oftest placeret i menuen Avanceret. Det har to betydninger: til og fra. På engelsk ser det ud som Aktiveret og Deaktiveret. Vælg den tilstand, du har brug for, og brug dit berøringspanel.

Til dato har mange forskellige servicecentre åbnet. Men når en fejl opstår, er det meget bekvemt at forsøge at finde ud af det selv, især når reparationen består i at trykke på nogle få knapper.